Dosadilo vam je trenirati kod kuće? Evo kako trening učiniti zanimljivijim

Mnogi koji su redovno išli u teretanu, za vrijeme pandemije počeli su vježbati kod kuće. Neki se još uvijek nisu vratili u teretane zbog straha od zaraze koronavirusom. Međutim, problem koji ih prati je taj što im je dosadio jedan te isti režim vježbanja u sopstvena četiri zida iz dana u dan.

Evo šta uraditi ako ste se zasitili kućnog režima vježbanja.

Skratite trening

Ako ste navikli na duže treninge koji se sastoje iz više vježbi, postoji jednostavan način da promijenite rutinu – jednostavno odradite pola treninga, a drugu polovinu ostavite za poslije.

Umjesto jednog dugog trčanja, odradite dva po pola dužine originalnog.

Kupite novu “igračku”

Ako ste uštedili nešto novca, počastite se nečim iz trgovina za vježbanje – bilo to nešto skupo poput sobnog bicikla, ili pak nešto jeftino poput novog tega za vježbanje bicepsa i tricepsa. To možda otvori nove vidove vježbanja za vas, a usput ćete i ojačati neki mišić koji ste možda dosad zapostavljali.

Promijenite prostorijuAko ste sve vrijeme vježbali u dnevnom boravku, možda vam je okruženje postalo sumorno i jednolično. Probajte vježbati u spavaćoj sobi, ili čak izaći ispred kuće ili u park, pa odraditi trening na otvorenom.

Vježbajte sa Aminom Kajtaz

Gledanje vježbi na našem portalu sa bh. rekorderkom i olimpijkom sigurno će razbiti dosadašnju rutinu vježbanja u kućnim uslovima.

Facebook komentari