Jagode za mladost kože

Dobro izbalansirana ishrana, koja obiluje svježim voćem i povrćem, može vam pomoći da produžite mladost vaše kože. 

Jagode sadrže antioksidanse, poznate kao polifenoli, minerale poput mangana, kalija i folata, a sadrže i vitamin C. 

Stabilna, vodotopiva verzija vitamina C, poznata kao natrij askorbil fosfat, posvjetljuje kožu. Budući da jagode sadrže dosta vitamina C, a vitamin C je poznat po svojim protivupalnim svojstvima, jagode mogu pomoći u ublažavanju upala povezanih s aknama.  

Ne morate birati između unosa jagoda putem obroka ili topikalnog (na kožu) nanošenja proizvoda koji sadrže jagode kako biste iskoristili njihova pozitivna nutritivna svojstva. Možete oboje. Konzumiranje jagoda znači da unosite sve vitamine i minerale koji vam pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i upale.  

U međuvremenu, upotreba lokalnih proizvoda na bazi jagoda može vam pomoći u suzbijanju efekata starenja. Osim što su dobre za vašu kožu, konzumiranje jagoda nudi brojne druge dokazane zdravstvene benefite. 

Preporučuje se porcija od osam jagoda dnevno. Klinička istraživanja su utvrdila da ova preporuka može imati neke značajne koristi, uključujući potencijalno poboljšanje zdravlja srca i mozga, smanjenje rizika od nekih karcinoma i uspješniji tretman dijabetesa tipa 2.

Facebook komentari