Jutarnji rituali za razbuđivanje

Svakodnevne jutarnje navike mogu nam pomoći da ostatak dana provedemo u dobrom raspoloženju. Ljudi su navikli da sve ubrzavaju, uključujući i buđenje ujutru. Ako možete, ustanite ranije da biste imali vrijeme za sebe. Brigu o sebi trebate vježbati svaki dan, što stvara zdrave navike.

Jutarnja meditacija

Vjerovatno ste čuli kako meditacija ili joga mogu pozitivno utjecati na naš život kako psihički, tako i fizički. Meditiranjem ujutru poboljšavate svoje raspoloženje za ostatak dana. To ne mora biti duga meditacija. Dovoljno je nekoliko minuta dubokog disanja. Postoje mnogobrojne aplikacije za meditaciju pomoću kojih pratite instrukcije.

Čitanje

Čitanje ujutru poboljšava memoriju i koncentraciju jer smo odmorni nakon duge noći. Knjiga, portal ili novine su odličan način pripremanja za posao ili obaveza. Zapišite na papir najvažnije dnevne zadatke koje morate uraditi. Lakše će vam biti da se snađete, ali i više fokusirate.

Hidratacija

Početi jutro sa časom vode, čajem ili kafom je jedan od najboljih načina za razbuđivanje. Drži nas budnim, te priprema za nadolazeće poslove koje moramo obaviti.

Hidratacija je veoma bitna za održavanje normalnih funkcija tijela.

Vježba

Trčanje, šetnja, joga .. Sve su ovo aktivnosti koje održavaju cirkulaciju krvi što nas drži budnim, te u isto vrijeme pomažu našem imunom sistemu i generalno zdravlju.

Doručak

Doručak je najvažniji obrok u toku dana. S njim pomažemo našem metabolizmu da brže radi te obnavljamo i pomažemo mozgu da se pripremi za dnevne poslove.

Ustajanje ranije

Praktične olakšice ustajanja ranije su očite. Imate više vremena za vježbu, meditaciju te druge dijelove jutarnjih rituala. Ovo može biti osnova za sve ostale dnevne obaveze. Ustajanje ranije pomaže tijelu da se prilagodi biološkom ritmu. Optimističnost i rješavanje problema su još neke od pozitivnih stvari ranijeg ustajanja.

Facebook komentari