Kako izgubiti kilograme bez uvođenja dijete

Svakodnevno se susrećemo sa raznim dijetama i planovima ishrane koji nas većinom obeshrabruju ili smo jednostavno previše lijeni za takav odabir gubljenja kilograma. Ubacite neke od ovih navika u svoju rutinu koje mogu biti podstrek i zdravija svakodnevnica.

Ograničite svoje obroke – Postavite vrijeme od 20 minuta za jelo i pokušajte natjerati sebe da jedete polako. Ovo je jedna od odličnih navika za gubljenje kilograma bez ikakvih dijeta. Okida hormone koji su odgovorni za glad i sitost. Kada jedemo ubrzano, stomak nema vremena da kaže tijelu da je sit. Ovo vodi ka prejedanju.

Više sna – Jedan dodatni sat tokom spavanja može pomoći tijelu da sagori 6 kilograma više na godišnjem nivou. Kada zamijenite bespotrebne grickalice sa snom, možete smanjiti unos kalorija za čak 6 posto. Postoje dokazi da san izspod 7 sati pojačava apetit, što nas čini više gladnim.

Veći obrok i više povrća – Pokušajte ubaciti u obrok 3 vrste povrća umjesto jednog. Raznovrsnost je odličan način za gubljenje kilograma. Visok nivo vlakana i sadržaja vode nas čini sitim sa manjim količinama kalorija. Ovi trikovi nas navode da jedemo manje nego inače, s obzirom da nas povrće brzo zasiti.

Supa u toku dana – Dodajte supu kao dio ishrane, posebno prije početka jela jer ona usporava jelo i zadržava apetit. Izbjegavajte kremaste supe koje mogu imati visoke nivoe masti i kalorija.

Čitave žitarice kao stalan odabir – Čitave žitarice kao što su smeđa riža, zob, heljda i ječam ulaze u strategiju gubljenja kilograma. Pune nas sa manje kalorija i mogu poboljšati holesterol.

Uža odjeća – Postavite malo tjesniju haljinu ili pantole na vidljivo mjesto kao nagradu za izgubljene kilograme. To će vam biti cilj kojem ćete se postepeno približiti.

Koristite veće i tanje čaše – Ovim potezom možete ukinuti niz „tekućih“ kalorija, bez dijete. Popit ćete od 25 do 30 posto manje soka, gaziranih pića.

Facebook komentari