Kako pravilno koristiti zelenu glinu

Zelena glina ili illit, je podkategorija gline. Naziv opisuje boju gline, koja dolazi od kombinacije željeznih oksida i raspadnutih tvari, tipičnih za alge ili hlorofil. Što je glina zelenija, to je vrijednija.

Osim sastojaka koji zelenoj glinu daju boju, glina sadrži mnoge druge minerale u tragovima koji uključuju montmorilonit, dolomit, magnezij, kalcij, kalij, mangan, fosfor, aluminij, silicij, cink, kobalt, bakar i selen.

Glavne vanjske koristi zelene gline uključuju: izvlačenje nečistoća iz pora, piling mrtvih stanica kože, toniranje i učvršćivanje kože, poboljšanje cirkulacije i zacijeljivanje rezova i opekotina. Kad su u pitanju unutrašnje koristi, zelena glina se fokusira na isporuku minerala u tijelu i uklanjanju toksina.

Kao i kod bilo kojeg proizvoda, uvijek postoje rizici koje treba razmotriti. Kad se primjenjuje na kožu, važno je napomenuti da se može pojaviti povećana osjetljivost, osip, posebno ako se primjenjuje u prekomjernim količinama. Kad se proguta, zelena glina može izazvati konstipaciju.

Zelena glina može isušiti kožu, pa je nemojte koristiti više od jednom sedmično. Kao druga mogućnost, ako imate suhu ili osjetljivu kožu, bilo bi najbolje koristiti samo zelenu glinu jednom, svakih nekoliko sedmica.

Jedan studija iz 2008. godine je otkrila da zelena glina može zaustaviti rast bakterija. To bi moglo pomoći u liječenju Buruli čireva i drugih stanja kože. Studije su također provedene i na drugim vrstama gline, uključujući kaolin i bentonit.

Facebook komentari