Kako se riješiti masnih naslaga na licu

Višak masnih naslaga na licu može biti frustrirajući problem. Srećom, postoji nekoliko strategija koje povećavaju sagorijevanje tih vrsta masti.

Radite facijalne ekspresije – Facijalne ekspresije se mogu koristiti za poboljšanje izgleda lica, borbe protiv starenja i snage mišića u licu. Neke od najpopularnijih vježbi uključuju prebacivanje zraka u ustima iz jednog obraza u drugi, napuhavanje obraza i držanje osmijeha dok stežete zube.

Dodajte kardio u svoju rutinu – Često je višak masti u licu rezultat velikih količina masti u čitavom tijelu. Gubljenje kilograma može povećati gubitak masti i pomoći da suzite kako lice, tako i tijelo. Kardio je bilo koji oblik fizičke aktivnosti koji povećava srčani ritam. Ovo je najučinkovitija metoda za gubljenje kilograma.

Pijte više vode – Unos vode je bitan za cjelokupno zdravlje i posebno važan za gubljenje facijalnih masti. Studije pokazuju da voda održava sitost i povećava gubitak kilograma, kao i brži metabolizam.

Ograničite konzumaciju alkohola – Iako par čaša neće napraviti štetu, prekoračenje unosa alkohola doprinosi akumulaciji masti.

Smanjite rafinisane ugljikohidrate – Rafinisani ugljikohidrati kao što su kolači, krekeri i pasta su uobičajene namirnice koje doprinose višku masti u licu. Ovi ugljikohidrati su teže prerađeni, gdje su uklonjeni korisni nutrijenti i vlakna, ostavljajući nam samo šećer i kalorije.

Zamijenite rutinu spavanja – Kvalitetan san je još jedna bitna karika u višku masti. Nesanica može uzrokovati visoke nivoe kortizola koji ima listu potencijalnih nuspojava, uključujući višak masti na licu.

Pazite sa natrijem – Jedan  od simptoma pretjeranih količina natrija je nadimanje koje doprinosi facijalnom napuhavanju i naticanju.

Facebook komentari