Koji su najbolji suplementi za dizanje energije

U današnjem ubrzanom i zahtjevnom digitalnom svijetu, normalno je osjećati se umorno nakon dugog dana na poslu. Iako možemo lako pomoći sebi sa kvalitetnim snom, postoje trenuci kada se pritisnemo do granica kada umor postaje veći, što se ne može lako riješiti sa 8 sati sna i odmora.

U nekim slučajevima iscrpljenost može biti simptom medicinskog stanja, kao što je poremećaj štitne žlijezde, anemija, celijakija, apneja u snu, dijabetes, sindrom hroničnog umora, depresija ili anksioznost.

Obično je nakon dobro uravnotežene ishrane najbolje upariti kvalitetan san. Sve to može pomoći da doprinesete zdravoj energetskoj vrijednosti i spriječit će vas da budete iscrpljeni iz dana u dan. Kada ne možete da ukombinujete ove rutine, preporučuju se suplementi koji poboljšavaju energiju i smanjuju umor.

Prema zdravstvenim stručnjacima, suplementi sa željezom mogu pomoći u jačanju energetskih nivoa iscrpljenih osoba. Razlog tome je željezo koje treba tijelu da napravi hemoglobin – protein koji crvene krvne ćelije koriste za prenos kisika iz pluća u različite dijelove tijela. Zbog nedostatka željeza crvene krvne ćelije ne mogu prenositi kisik koji nam je potreban, što može dovesti do osjećaja iscrpljenosti i slabosti.

Osobe koje se lako umaraju i iscrpe bi trebale uzeti u obzir suplemente sa željezom ili ishranu bogatu željezom, kao što je lisnato povrće i meso. Kad god je moguće, nekoliko minuta za rastezanje i vježbanje može također pomoći.

Facebook komentari