Koliko je vježbanje tokom menstruacije korisno

Mnoge žene zbog menstruacije preskaču trening. Ipak, treba imati na umu da fizička i mentalna korist od vježbanja ne prestaje samo zato što imate menstruaciju. Ustvari, vježbanje može pomoći da se neki od uobičajenih problema koji se tada pojavljuju, smanje.

Izbjegavanje vježbanja neće vam sačuvati energiju ili poboljšati raspoloženje. Umjesto prestanka svih aktivnosti tokom menstruacije, iskoristite ovu sedmicu kao priliku da pokušate neke nove vježbe.

Vježbanje smanjuje simptome PMS-a. Ako osjetite umor i promjene raspoloženja u danima koji vode do menstruacije i tokom ciklusa, redovni aerobni trening može ih smanjiti.

Vježbanje daje prirodno visoke količine endorfina, a on može podići raspoloženje i zapravo učiniti da se osjećate bolje. S obzirom da je endorfin prirodni analgetik, kad se oslobodi tokom vježbe, možete osjetiti olakšanje od neugodnih simptoma menstruacije.

Vježbanje tokom menstruacije poboljšava raspoloženje i cirkulaciju.

Vježba također smanjuje grčeve, glavobolju ili bol u leđima koja je povezana sa menstruacijom.

Baš kao što određene aktivnosti mogu biti prikladne tokom menstruacije, postoje i neke vježbe koje možda želite izbjeći. Generalno bi se trebao smanjiti stres i intenzitet vježbanja tokom menstruacije.

Facebook komentari