Ovo su namirnice koje sadrže puno više šećera nego što mislite

Ko god se trudi smršati zna da pretjerano konzumiranje šećera usporava taj proces. Neke namirnice su pune šećera i svi to znaju.  Međutim, za neke namirnice nisu svi svjesni da sadrže određenu količinu šećera, te upravo to može biti razlog što ne gube kilažu brzinom koju žele.

Ovo su neke od tih namirnica.

Suho grožđe


Proces dehidratacije voća, daje svakom komadu sušenog voća veće količine šećera. Naravno, većina šećera u suhom grožđu je prirodna pa i nije tako loša za vas. Ali morate biti oprezni jer su neki plodovi suviše kiseli nakon sušenja, pa proizvođači dodaju šećer kako bi dobili na slatkoći. Dok mislite da šećer iz suhog grožđa ne može biti toliko loš za vas, pokušajte da saberete kalorije i vidjet ćete da ste prešli svoj dnevni limit kalorija brže nego što ste mislili.

Paradajz supa

Jedna šolja paradajz supe će vam donijeti skoro pa prekoračen limit dnevnog unosa šećera, ne računajući dezert. Ne postoji poseban razlog za dodavanje šećera, osim dobijanja dobrog ukusa. Porcija paradajz supe vam daje otprilike istu količinu šećera kao tri četvrtine šolje čokolade.

Jogurt

Jogurt ne sadrži prirodni šećer iz laktoze, ali često kada je nizak nivo masti u proizvodu, dodaje se šećer kako bi nadoknadio ukus. Vaš doručak sa jogurtom može da sadrži šećera kao pet čokoladnih kolačića.

Kečap

Dodavanje kečapa hrani kao sos za meso sa roštilja, može biti prepuno šećera. Paradajz koji se koristi za proizvodnju kečapa često zna biti kiseo, pa se u proizvod dodaju velike količine šećera. Konzumiranje jedne kašike kečapa je isto kao i da pojedete sladoled. 

Facebook komentari