Plivanje je jedan od najboljih sportova za vaše tijelo, ovo su njegovi najveći benefiti

Ukoliko imate namjeru da ispunite sve fitness ciljeve; da izgubite višak kilograma, unaprijedite kondiciju i izgradite snažne mišiće, onda je plivanje pravi izbor za vas jer vam pruža te mogućnosti kao rijetko koji drugi sport. Povrh svega, plivanje obezbjeđuje aktivaciju mišića cijelog tijela uz minimalan rizik od povreda.

Ovo su najvažniji benefiti ovog sporta.

Kardio

Uz plivanje ćete postati vitkiji, posebno ukoliko ga često praktikujete i imate dobru tehniku. Istina je kada kažu da što bolju tehniku imate, to ćete više dobiti od plivanja, posebno u pogledu sticanja bazične kondicije i podizanju kardio kapaciteta.

Aktivira cijelo tijelo

Svi smo bar jednom bili zadivljeni gledajući tijela vrhunskih plivača na velikim takmičenjima. Sasvim je jasno da vam nekoliko krugova na lokalnom bazenu neće transformisati tijelo onako kako vi želite, ali će plivanje definitivno vrlo brzo uticati da svi mišići na vašem tijelu budu veći i snažniji.

Prevencija povreda

Zbog otpora vode i podrške tijelu, plivanje pruža mogućnost kvalitetnog vježbanja bez pretjeranog izlaganja gornjih i donjih ekstremiteta.

Facebook komentari