PRAVNE INFORMACIJE I USLOVI KORIŠTENJA

Svako korištenje www.prvozdravlje.com podliježe ovdje iznesenim uslovima korištenja. Dokumenti, članci, informacije i drugi materijali objavljeni na www.prvozdravlje.com ne smiju se kopirati osim u slučaju nekomercijalne i lične upotrebe, za što nije potrebno tražiti saglasnost ili odobrenje . Poštujući navedeno ograničenje, kopiranje je dozvoljeno samo uz navođenje upozorenja o autorskim pravima, drugih upozorenja o vlasništvu bilo koje vrste, te svih ograničenja od odgovornosti koja su navedena. Svako kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija sadržanih na ovoj web stranici dozvoljeno je samo uz prethodno izričito odobrenje ili saglasnost www.prvozdravlje.com. Odobrenje ili saglasnost u navedenom slučaju zatražit će se kontaktiranjem na adresu elektronske pošte info@prvozdravlje.com Korisnici web stranice su odgovorni za poštovanje svih važećih zakona o autorskim pravima. Dozvoljeno je napraviti kopije ove web stranice ovisno o potrebama i pojedinačnim pregledima web stranice, kao i napraviti i štampani primjerak web stranice za ličnu upotrebu u onoj mjeri koliko je to razumno za privatne svrhe. Svaki drugi vid upotrebe izričito je zabranjen i podliježe navedenom načinu pribavljanja saglasnosti i odobrenja.

Ova web stranica osmišljena je i provedena tako da daje uopštene informacije o temama, proizvodima i uslugama vezanim uz zaštitu i poboljšanje zdravlja, te načina održavanja zdravog života. Svrha tih informacija nije davanje stručnih, naročito ne medicinskih savjeta ili uputstava o korištenju pojedinih proizvoda ili načinima liječenja određenih bolesti, poremećaja ili stanja. Medicinske informacije ili informacije o određenim medicinskim sredstvima sadržane na ovoj web stranici mogu biti nepotpune i sačinjene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku, niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Pristupom ovoj web stranici, saglasni ste da sve objave prihvatate na ovaj način.

Osobe koje su bolesne ili imaju zdravstvenih problema, ni pod kojim uslovima ne bi smjele koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti. Oni su dužni obaviti potrebne konsultacije s kvalifikovanim medicinskim osobljem i ne poduzimati bilo kakve korake na samoliječenju ili samostalnom uspostavljanju dijagnoze ili terapije. Za specifične i konkretne savjete i uputstva u vezi s proizvodima i uslugama spomenutim na ovoj web stranici, molimo da se obratite direktno medicinskim izvorima, ljekarskom i farmaceutskom osoblju, te tijelima koja izdaju rješenja o stavljanju lijekova i medicinskih pomagala u promet u Vašoj zemlji. Innovation Media d.o.o. i Bosnalijek d.d. ovime isključuju svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu koja proizilazi u slučaju suprotnog postupanja ili razumijevanja sadržaja na web stranici na način suprotan navedenom.

Innovation Media d.o.o. kao izvršna redakcija će poduzeti odgovarajuće i razumne napore kako bi informacije na ovoj web stranici bile tačne i precizne, ali ne daje nikakva garancije u vezi njihove tačnosti ili potpunosti, te shodno tome ne daje pravo prigovora u vezi njihove tačnosti ili potpunosti. Svi korisnici www.prvozdravlje.com saglasni su s činjenicom da lično snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja ove web stranice.

Innovation Media d.o.o. kao i Bosnalijek d.d. ovime isključuju svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu koja proizilazi ili bi mogla proisteći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.prvozdravlje.com kao i za bilo kakvu grešku ili propust u sadržaju ove web stranice. Spominjanje bilo kojeg konkretnog proizvoda, postupka ili usluge koja ima tržišno ime, zaštitni znak, proizvođača, ili slično, ne znači nužno da ga Innovation Media d.o.o. ili Bosnalijek d.d. ili bilo koji od njihovih zaposlenika i dobavljača reklamira, preporučuje ili favorizuje.

Ova web stranica može sadržavati informacije trećih strana i linkove na druge web stranice na Internetu nad kojima Innovation Media d.o.o. nema nikakvu kontrolu. Takve informacije su označene na odgovarajući način, uz upućivanje na pravo vlasništva trećih osoba kad smo smatrali da je to obvezno učiniti i gdje god je to bilo provedivo. Innovation Media d.o.o. ne daje nikakva garancije u pogledu tačnosti ili bilo koje druge karakteristike takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za te informacije.

Innovation Media d.o.o ne garantuje da će web stranica uvijek biti dostupna i raspoloživa te da neće sadržavati pogreške ili viruse. Svaki korisnik izričito prihvata korištenje web stranice na svoju vlastitu odgovornost. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu sa ovdje navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proisteći. Innovation Media d.o.o. zadržava pravo (ali ne i obavezu) da materijale i sadržaje koje korisnici objavljuju na web-lokaciji, u cijelosti ili djelomično izbriše. Innovation Media d.o.o. zadržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ove web stranice, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

U bilo kojem trenutku Innovation Media d.o.o. može revidirati ove pravne informacije i uslove korištenja ažuriranjem ove objave.

www.prvozdravlje.com sponzoriše i pomaže: Bosnalijek d.d. Sarajevo.