Prerano nas je napustio veliki čovjek i vrsni kardiolog

Doktor Velibor Blažević preminuo je nakon duže borbe s opakom bolešću. Smrt vrsnog kardiologa potvrdili su iz Ljekarske komore Zeničko-dobojskog kantona.

“Petak 25.12.2020. godine sigurno će biti upamćen kao jedan od najtežih dana za zdravstveni sistem Zeničko-dobojskog kantona”, poručili su iz Ljekarske komore ZDK-a.

“Prerano nas je zauvijek napustio naš dr. Velibor Blažević. Njegova vedrina i pozitivna energija kojom je zračio, bila je “zarazna” za sve nas koji smo mu bili saradnici. Svi možemo biti ponosni što je naš Velibor do svog preranog odlaska bio član Izvršnog odbora Ljekarske komore Zeničko-dobojskog kantona u čijem je radu maksimalno davao sebe za dobrobit svih nas”.

Prim. dr. Tarik Kapidžić je napisao da nas je napustio veliki doktor, a još veći čovjek.

“Neka ti je laka zemlja prijatelju”, napisao je Kapidžić.

Doktor Blažević posljednjih mjeseci borio se s opakom bolešću u predjelu abdomana, objavio je zenički “072info”. Prema istom izvoru, dr. Blažević je bio hospitaliziran na odjelu intenzivnje njege KB Zenica.

Inače, doktor Blažević je krajem 2018. uspješno položio subspecijalistički ispit iz kardiologije u Odjelu internu medicine sa hemodijalizom.

“Kandidat dr. Velibor Blažević, specijalista interne medicine, uspješno je položio ispit i stekao zvanje subspecijaliste kardiologa”, objavili su tada na zvaničnoj stranici KB Zenica uz fotografiju (na vrhu teksta) dr. Blaževića i članova ispitne Komisije.

Facebook komentari