Prirodni dodaci koji pomažu pri sagorijevanju masti

Suplemente koji sagorijevaju masti obično opisujemo kao nutritivne suplemente koji ubrzavaju metabolizam, smanjuju apsorpciju masti ili pomažu tijelu da sagorijeva više masti za energiju.

Kofein – Kofein je sastojak koji se obično može pronaći u kafi, zelenom čaju i kakau. Popularan je u dodacima za sagorijevanje masti zbog efekta koji ostavlja na metabolizam i pomaže tijelu da sagorijeva više masti. Kofein može privremeno ubrzati metabolizam za 16 posto dva sata nakon konzumiranja.

Ekstrakt zelenog čaja – Ekstrakt zelenog čaja je koncentrovani oblik zelenog čaja. Daje sve koristi zelenog čaja u vidu praha ili kapsula. Ima bogate nivoe kofeina i polifenol epigalokatehin galata (sastojci koji pomažu u sagorijevanju masti). Ova dva sastojka dopunjavaju jedno drugo i pomažu pri sagorijevanju masti u procesu koji zovemo termogeneza.

Protein u prahu – Protein je bitan makronutrijent za sagorijevanje masti. Veliki unos proteina ubrzava metabolizam i smanjuje apetit, te održava mišićnu masu.

Razgradiva vlakna – Razgradiva vlakna upijaju vodu u probavnom sistemu. Studije su pokazale da razgradiva vlakna pomažu u sagorijevanju masti i smanjivanju apetita.

Facebook komentari