Šta jede najzgodnija žena na svijetu prije snimanja

Supermodel Olivia Culpo, koja je prošle godine po izboru časopisa Maxim proglašena najzgodnijom ženom na svijetu, otkrila je kako izgleda njen program ishrane nedjeljama prije modnih snimanja.

Olivia je u intervjuu za Us Weekly objasnila da za svoju sjajnu figuru ne može da zahvali samo dobrim genima, ali i da nije poklonik rigoroznih dijeta. Ipak, kako kaže, prije svakog modnog snimanja ima višenedjeljne pripreme koje uključuju posebnu ishranu, kao i mentalne vežbe.

“Nisam osoba koja može da bude na sokovima ili nekim ozbiljnim dijetama. Meni odgovara da smanjim ugljenohidrate i da obroke baziram na proteinima. To mi leži”, rekla je Culpo.

View this post on Instagram

Sunday diaries ❤️

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

Također, uz proteine konzumira namirnice bogate vlaknima, a ponekad potpuno izbaci ugljikohidrate.

“Drugi ljudi će imati drugačije savjete. Mislim da je nekima potrebno da budu vegani. Neki vole sokove i smutije”, kaže manekenka, zaključujući da je svaki organizam drugačiji, tako da svako treba da pronađe formulu koja njemu lično odgovara.

Olivia voli da kuha, a kad ne radi i da se počasti slatkišima kao što su krofnice sa cimetom. Također, kad završi sa snimanjem, voli da proslavi uz čašu šampanjca.

Priznaje da za savršen izgled na snimanjima nije dovoljna savršena linija, a njene riječi trebalo bi da budu motivacija za sve žene koje misle da je koji kilogram viška veliki problem.

“Bitno je psihički se pripremiti. Ja vježbam poze u kojima izgledam privlačno i koje ističu moje prednosti, a skrivaju mane”, otkrila je i dodala da je samopouzdanje važnije od odlaska u teretanu u posljednjem trenutku ili brzog mršavljenja.

Facebook komentari