Šta koristiti u borbi protiv gljivične infekcije

Primjeri za uobičajene gljivične infekcije su atletsko stopalo, onikomikoza i lišajevi. Ove se infekcije obično liječe sa standardnim lijekovima. Kućni lijekovi se mogu koristiti kao dodatak za pomaganje lijekovima u liječenju infekcija.

Kada se liječi gljivična infekcija, jogurt sa aktivnim kulturama može smanjiti rast gljivica. Jogurt je pun probiotika, bakterija koje se nalaze u probavnom sistemu i pomažu sposobnosti tijela da upija potrebne nutrijente i u borbi protiv infekcija. Pobrinite se da kupite jogurt koji sadrži Lactobacillus kulture.

Jedna studija je otkrila da kokosovo ulje pomaže pri ubijanju gljivičnih bakterija. Ovo popularno ulje, koje se izvlači iz jestivih dijelova voća radi efektivno kao lijek za gljivičnu kožu zbog prisustva srednjih masnih kiselina. Masne kiseline rade kao fungicid koji uništava infekcije kada ga stavite na zaraženo područje kože.

Antibakterijska svojstva bijelog luka su odlične za liječenja infekcija kože bilo kojeg područja. Bijeli luk se ponaša kao antibiotik koji pomaže pri bržem oporavku i zacijeljivanju.

Puno antimikroba, jabukovo sirće je dobro poznato sredstvo za liječenje gljivičnih infekcija. Jabukovo sirće ima prirodno visoku količinu esencijalnih nutrijenata kao što su fosfor, magnezij, kalcij i kalij.

Iako je široko poznato da sok od brusnice pomaže u liječenju urinarnih infekcija, efektivno je i protiv rasta gljivica. Sok od brusnice sadrži sastojke koji pomažu u zaustavljanju bakterija koje se lijepe za sluzokožu. Pored toga, pomaže u ispravljanju pH nivoa urina, što je odlično u prevenciji rasta gljivica.

Facebook komentari