Zbog ovih grešaka nemate trbušnjake iako trenirate

Trenirate vrijedno ali nikako da istaknete trbušne mišiće? Ovo su neki od mogućih razloga zašto je to tako.

Ista rutina

Rutina treninga je vaš najgori neprijatelj, jer se tijelo navikava na određene pokrete i efekat treninga se smanjuje. Ako radite trening tegovima – povećavajte težinu, a tokom cijelog treninga za trbušnjake se trudite da povećavate broj ponavljanja ili smanjujete interval odmaranja između serija.

Ishrana

Neki ljudi misle da lošu ishranu mogu da nadoknade satima u teretani, većim brojem serija ili vježbi koje će uraditi. Međutim, ako želite rezultate, morate da korigujete i ishranu.

Vrat

Vježbe sa sopstvenom težinom imaju posebno mjesto u treningu trbušnjaka, a većina njih podrazumijeva da ruke stavite iza glave kao potporu. Međutim, često se dešava da tokom ovih vježbi povlačite glavu kako biste ubrzali pokret gurajući bradu ka grudima. Ovaj pokret ne samo što neće izvajati vaše trbušnjake, već će ometati poravnanje kičme, a vrat će staviti u nezgodnu poziciju.

Smanjite broj ponavljanja

Fokusirajte se na kvalitet, a ne kvantitet ponavljanja. Možda ćete uraditi manje ponavljanja nego što biste željeli, ali će vaši mišići bolje raditi i samim tim izazvati veće rezultate.

Facebook komentari