Znate li za šta je koristan sok od aloa vere?

Da li ste čuli za sok od aloe vere? Ovaj napitak obećavajući je suplement za sve koji treniraju, a sada ćete saznati i zbog čega.

Kada čujete da se negdje spominje aloe vera, prva asocijacija su vam vjerovatno linije kozmetike koje se zasnivaju na ovoj biljci – ne samo zbog toga što se radi o prirodnoj supstanci, već zbog njenog izuzetnog hidrirajućeg i ljekovitog svojstva.

Međutim, aloe vera je dar prirode koji bi bilo pogrešno koristiti samo u kozmetičke svrhe. Za sve one koji vole sport i koriste suplemente, sok od ove biljke dobar je izbor za prelazak na prirodnije, vitaminske preparate, čije dejstvo je dugoročno.

Preporuka je da se sok aloe vere uzima u količini od 20 mililitara prije spavanje ili ujutru. Nije neophodno da se konzumira izolovano, već ga možete pomiješati sa cijeđenim voćem ili šejkovima što će mu dati bolji okus. Pogodnosti koje ima za sportiste su brojne, a slijedi popis onih najvažnijih:

– Masne kiseline koje sadrži aloe vera smanjuju koncentraciju šećera u krvi i olakšavaju varenje;

– Bogata je aminokiselinama koje pomažu da se proteini koje unosite hranom zadržavaju u organizmu;

– Ima visok sadržaj vitamina A, B i C, kao i minerala kao što su željezo i magnezijum;

– Ima umirujući uticaj na probavni trakt;

– Izvor je hranljivih materija koje regulišu krvni pritisak i holesterol;

– U aloe veri se nalazi i glukomanan – biljno vlakno, koje pomaže regulaciju šećera u krvi, a osim toga u želucu nabubri, zbog čega ćete duže imati osjećaj sitosti i zbog čega će spriječiti prejedanje, a samim tim je efikasan sastojak za dijete.

Facebook komentari